112

BRAȘOV. Căzătură, cu copilul în brațe, pe Tâmpa / Salvamont: Recomandăm turiștilor care nu dispun de echipament adecvat pentru o plimbare pe munte să nu mai plece de lângă stațiile de transport pe cablu

 

Serviciul Public Local Salvamont Brașov a fost solicitat să intervină, ieri, într-un caz în care o persoană, de sex feminin, a alunecat în zona stației superioare a telecabinei de pe Tâmpa, din cauza încălțărilor nepotrivite pentru o drumeție în zona montană. Femeia a suferit plăgi escoriate la nivelul unui picior, apoi a acuzat și stare de leșin.

„În momentul producerii incidentului, persoana căra în brațe un copil, care din fericire nu a pățit nimic în timpul căderii. Dupa ce i s-a acordat primul ajutor, turista a fost transportată cu telecabina la bază, unde a fost așteptată de un echipaj SMURD, dar a refuzat transportul către unitatea spitalicească”, au precizat reprezentanții Salvamont Poiana Brașov.

„Recomandăm turiștilor care nu dispun de echipament adecvat pentru o plimbare pe munte să nu mai părăsească imediata proximitate a stațiilor de transport pe cablu, deoarece chiar dacă vorbim de drumuri forestiere, cu acces aparent facil, lipsa încălțărilor dedicate face ca aderența să fie redusă, crescând riscul de alunecare și implicit de accidentare”, au transmis salvamontiști brașoveni.

Accidentarea de ieri a venit la doar o zi după ce o altă persoană s-a accidentat, căzând pe un traseu de pe Tâmpa, tot din cauza încălțărilor de oraș.

VEZI ȘI:

 BRAȘOV. Turistă coborâtă pe targă de pe Tâmpa, după o accidentare din cauza încălțărilor (Galerie FOTO)


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button
Creare Site Web Optimizare SEO Creare Site Prezentare