BRAȘOV. Amenzi de 54.500 de lei și 54 de avertismente pentru nereguli de Paști
Conducerea Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA), a prezentat în timpul ședinței Colegiului Prefectural rezultatele controalelor efectuate în perioada premergătoare și în timpul sărbătorilor pascale. În cadrul acestei campanii, a declarat șeful DSVSA, dr. Dorin Enache, s-au verificat 168 de unități, de la centre temporare de sacrificare miei, la supermarketuri, unități de alimentație publică, carmangerii sau laboratoare de patiserie, centre de ambalare ouă, depozite de legume şi fructe, precum și 23 de piețe agroalimentare. La acţiunile de control au participat comisii mixte de control formate din reprezentanţi ai DSVSA, ai Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) şi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). „În scopul prevenirii apariţiei toxiinfecţiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când în mod tradiţional consumul unor cantităţi de alimente de origine animală şi non animală creşte considerabil, a fost necesară intensificarea acţiunilor de supraveghere sanitară veterinară pentru siguranţa alimentelor. Astfel, au fost activate comisiile mixte conform Ordinului Instituţiei Prefectului. S-au aplicat 20 sancţiuni contravenţionale în valoare de 54.500 lei şi 54 avertismente pentru încălcări minore ale legislaţiei sanitare veterinare”, a mai afirmat dr. Enache.
Aproape 28.000 de miei sacrificaţi
În perioada sărbătorilor pascale, a mai spus directorul DSVSA, au fost evaluate şi supravegheate 14 puncte de sacrificare temporară a mieilor şi trei abatoare autorizate de carne roşie care sacrifică şi miei. De altfel, s-au nominalizat la toate centrele de sacrificare medici veterinari – 21 pe toată raza judeţului Braşov – pentru supravegherea sacrificării mieilor prin examene antemortem, postmortem şi controlul sanitar-veterinar al cărnii. Din 8 în 15 aprilie a fost supravegheată comercializarea mieilor din cele 8 pieţe agroalimentare care au amenajat spaţii pentru această activitate. Medicii veterinari din pieţele agroalimentare au supravegheat şi verificat documentele de însoţire a mieilor şi au verificat conformitatea acestora monitorizând şi condiţiile de igienă a comercializării.
„Până în 15 aprilie, în cele 17 unităţi au fost sacrificaţi 27.971 de miei şi s-a confiscat o cantitate de 4.905 kg de material de risc specific”, a menţionat dr. Enache.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.