BRAŞOV. Alen Moisin şi Viorel Dimulete au rămas cu condamnarea de la Judecătorie în dosarul de şantaj şi cămătărie
Magistraţii Curţii de Apel Braşov au respins ieri, ca nefondat, apelul declarat de Alen Moisin în dosarul de şantaj şi cămătărie în care fusese condamnat de Judecătoria Braşov la 6 ani, 2 luni şi 27 de zile de închisoare. În acelaşi dosar a fost condamnat şi Dan Viorel Dimulete, care are de executat 1 an şi 4 luni de închisoare cu suspendare, cu termen de încercare de 3 ani, pentru complicitate la camătă.
Alen Moisin a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru şantaj în formă continuată (parte vătămată C.Ş.V.) şi la 2 ani de închisoare pentru camătă, dar magistraţii au aplicat pedeapsa cea mai grea (de 4 ani şi 6 luni), la care au adăugat o treime din cealaltă, rezultând 5 ani şi 8 luni de închisoare. Acestei perioade i s-au adăugat 207 zile rămase neexecutate dintr-o condamnare pronunţată de Judecătoria Moreni, în 2012. Astfel, Alen Moisin s-a ales cu 6 ani, 2 luni şi 27 de zile de închisoare. Din această pedeapsă vor fi scăzute perioadele petrecute de Moisin în arest, respectiv 29 ianuarie – 30 martie 2015; 16 noiembrie 2015 – 1 februarie 2016 arest preventiv, 30 martie -29 mai 2015 arest la domiciliu şi 18 februarie 2017 – la zi.
Celălalt inculpat, Dan Viorel Dimulete, fiind condamnat la închisoare cu suspendare, este obligat să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate şi să presteze 60 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii. Bărbatul a fost reţinut pe 29 ianuarie 2015, apoi a stat în arest până pe 30 martie 2015.
Cheltuieli judiciare de 65.000 lei
Pe latură civilă, cei doi nu au de plătit despăgubiri părţilor vătămate, deoarece acestea nu s-au constituit părţi civile.
Totuşi, Judecătoria Braşov dispusese în cadrul sentinţei din octombrie anul trecut confiscarea specială şi menţinerea sechestrului asigurător asupra sumelor de 5.950 euro şi 13.200 lei cu privire la care a fost instituit sechestru prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov din data de 30 ianuarie 2015.
Mai mult, magistraţii Judecătoriei Braşov i-au obligat pe inculpaţi la plata sumei de 65.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat – 55.000 lei inculpatul Alen Moisin şi 10.000 lei inculpatul Dan Viorel Dimulete.
Potrivit informaţiilor oferite de anchetatori la începutul anului trecut, în perioada 2013-2015, Alen Moisin a acordat mai multe împrumuturi, cu camătă, mai multor persoane, iar pentru recuperarea datoriilor a recurs, în repetate rânduri, la amenințări cu acte de violență împotriva datornicilor, fiind ajutat în activitatea infracțională de Dan Viorel Dimulete.
Nu s-a putut abţine de la ilegalităţi nici în arestul la domiciliu
Alen Moisin a fost adus în ţară la finalul lunii aprilie, din Spania, unde fugise deşi era plasat în arest la domiciliu, pentru a scăpa de un alt dosar penal, în care este acuzat de trafic de droguri.
„Am mers încet, n-am fugit”, le-a spus ironic şi cu un zâmbet sfidător jurnaliştilor, când a ajuns în România, sub escorta trupelor speciale. În cadrul anchetei, poliţiştii i-au găsit în casă 46 de picturi, cel mai probabil furate de la colecţionari din Europa. De altfel, când a fost prins, el avea trei mandate de arestare pe numele său.
În dosarul de trafic de droguri, el este acuzat că a coordonat din arest la domiciliu activitatea unei grupări infracţionale de tip mafiot piramidală, care se ocupa nu doar de trafic de droguri, ci şi de afaceri ilegale cu obiecte de artă şi colţi de fildeş, de la elefanţi.
„Din septembrie 2016, în atenţia DIICOT Braşov a apărut informaţia că suspectul Alen Moisin, aflat în arest la domiciliu, coordona o grupare infracţională care se ocupa cu obţinerea de importante sume de bani din trafic cu droguri de risc procurate din străinătate şi, de asemenea, deţine o colecţie de opere de artă sustrase din Spania şi din alte ţări europene”, a spus şeful DIICOT Braşov, Cătălin Borcoman, în luna aprilie, după prinderea lui Moisin.
CITIŢI ŞI:
BRAŞOV. „Celebrul” Alen Moisin a fost condamnat şi în dosarul de şantaj şi cămătărie
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.