112

Averitsment de ultimă oră de la Poliție! Așa arată infractorul modern!

 

„Atenție la cină vă trece pragul”, avertizează polițiștii, în urma numeroaselor sesizări de furturi din locuință. Astfel, s-a încercat creionarea unui profil al infractorului:

Poliția Română vă recomandă să aveți grijă cui deschideți ușa și să adaptați măsurile de siguranță la tipul de locuință și la valorile care trebuie protejate, pentru a nu fi victimele celor care fură din locuințe.

„Există falși vizitatori, care acționează prin distragerea atenției sau prin atribuirea unor calități false, încercând să ajungă în casele oamenilor pentru a le fura banii sau bunurile de valoare. Acest tip de infractor este politicos și pretinde a fi un reprezentant al unor autorități publice, companii de gaze, apă sau electricitate. Este convingător și insistent. Poate fi bărbat, femeie sau chiar un tânăr inocent. Cere un pahar cu apă sau vrea să se spele pe mâini. Alții oferă produse promoționale sau la un preț redus. De fapt, acești indivizi certați cu legea folosesc orice poveste pentru a intra în casă”, ne-au comunicat reprezentanții Poliției.

Sfaturile oamenilor legii pentru a vă proteja bunurile, este să nu permiteți accesul în locuință și nu furnizați informații despre vecini persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituții. Verificați-le documentele de serviciu și nu ezitați să sunați la instituția sau firma respectivă pentru a le verifica identitatea.

Este important să îi învățați pe copii să nu deschidă ușa nimănui în lipsa părinților, pentru a nu trăda faptul că sunt singuri în casă.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button