112

Autocar plin de români răsturnat în Italia

Autocar plin de români răsturnat în Italia

Autocarul a plecat din Roma cu destinația România când s-a răsturnat pe autostrada 13 Bologna – Padua, în apropiere de Padova Est. Nicio persoană nu a murit în incidentul de luni, 16 ianuarie, dar mai multe victime au fost transportate la spital, relatează publicațiile italiene Padovaoggi și Il Gazzetino.
În funcție de gravitatea rănilor, 22 de oameni au ajuns la spital: o persoană în cod roșu, alte 4 în cod galben și 17 în cod alb. Persoana în cod roșu a fost dusă la un spital din Padua cu un elicopter.

În autocar, potrivit Monitorul de Botoșani, se aflau 52 de persoane, inclusiv copii, toți de cetățenie română. În țară, vehiculul urma să ajungă la Botoșani.
Ministerul Afacerilor Externe a transmis că în autocar erau 56 de cetățeni români, iar în urma accidentului 7 dintre ei au fost răniți, „fără a le fi pusă viața în pericol”.

Potrivit MAE, dintre cele 7 persoane rănite, 3 sunt minori și 4 adulți „și au fost transportați de urgență la unități spitalicești din apropiere, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate”.

Autostrada a fost închisă temporar în tronsonul afectat de accident, pe ruta spre Milano, pentru a permite sosirea cât mai curând posibil a pompierilor și ambulanțelor.
La fața locului au intervenit ambulanțe din Veneția și Padova, fiind alertați și voluntarii care nu erau de serviciu.

Au fost prezenți și pompierii și poliția rutieră, precum și personalul Autostrade per l’Italia.

Viteza legală de 40 km/h

Șoferul a fost testat și a ieșit negativ pentru alcool. Poliția urmează să stabilească dacă a păstrat viteza legală de 40 km/h și motivele pentru care a ratat manevra.

„Dinamica accidentului urmează să fie clarificată. Vehiculul mergea pe direcția Veneția și pe rampa de accelerație pentru a reveni pe autostradă a pierdut controlul.

S-a sprijinit la propriu de balustrada care din fericire și-a făcut bine treaba. Vom verifica, de asemenea, timpii de conducere și de odihnă. Chiar ar fi putut fi mult mai rău”, a declarat comandatul poliției rutiere Gianfranco Marturano.

Autocar plin de români răsturnat în Italia


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button