ATENȚIE! Înșelăciunile prin metoda „Accidentul” au ajuns la un nou nivel
Pornind de la metoda „Accidentul”, prin care au reușit să facă victime la nivel național, escrocii au ajuns la un nou nivel de înșelăciuni, după cum atenționează polițiștii.
Șarlatanii au devenit mai convingători, pentru că joacă rolul unor polițiști care ar fi pe urmele infractorilor. Astfel, victimele sunt convinse prin telefon, de falşii oameni ai legii, că ajută la prinderea escrocilor și acceptă să-şi dea toate economiile în cadrul unui așa-zis flagrant.
Una dintre victimele noii metode de înșelăciune este o femeie din Câmpina, județul Prahova.
„Am fost sunată de mai multe ori de un număr ascuns. Când am răspuns, persoana de la celălalt capăt mi-a spus că e doctor şi că fiul meu a provocat un accident grav. Nu i-am crezut, pentru că eu am o fiică plecată peste graniţă. Doctorul mi-a spus că mă va suna din nou pentru că una dintre victime trebuie resuscitată¨, a explicat femeia, conform observator.tv.
La scurt timp, ea a fost sunată de altcineva, care a pretins a fi polițist.
„Am fost sunată de pe un alt număr, de un domn care mi-a spus că e de la Poliţie, ştia că fusesem sunată cu «metoda accidentul». Mi-a spus că Poliţia e pe urmele escrocilor de şase luni şi că mă roagă să îi ajut. Mi-a spus să escrocii mă vor resuna şi să joc teatru, să mă prefac că îi cred. Să le dau banii pe care îi cer ca să poată să îi prindă în flagrant”, a mai povestit victima.
De această dată, ea i-a dat crezare necunoscutului care a sunat-o și i-a dat 20.000 de lei persoanei care i-a bătut la ușă, pentru a lua banii.
Ulterior, femeia și-a dat seama că a fost victima unor infractori, pe care adevărații anchetatori nu au reușit să-i identifice, încă.
Doar anul acesta, poliţiştii au destructurat 12 reţele de crimă organizată care au câştigat peste patru milioane de lei prin vechea metodă „Accidentul”. Liderii grupărilor de acest gen sunt, de cele mai multe ori, pușcăriași cu acces la telefoane mobile.
Poliţiştii le recomandă românilor să sune imediat la 112 în cazul în care sunt contactaţi de persoane care se recomandă a fi poliţişti.
„Am vrea ca cetăţenii să fie foarte vigilenţi. Poliţia nu reacţionează aşa, nu cere la telefon ca cineva să dea banii în ideea că se face un flagrant fără să vină, fără să se legitimeze. Poliţia nu cere niciodată bani”, a transmis Graţiela Văduva, comisar-şef Serviciul de analiză a criminalităţii.
Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.