112

Anchetă în IPJ Brașov, după accidentul din Codlea. Acuzații grave la adresa polițiștilor…

Este anchetă în Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Brașov, după accidentul din Codlea. Totul după ce polițiștii care s-au aflat la fața locului au fost acuzați de inacțiune și indiferență față de victima aflată pe carosabil, în stare gravă. Metropola TV a preluat imagini surprinse de un martor potrivit căruia victima a stat în jur de 20 de minute pe carosabil, fără ca măcar să i se ia pulsul.

„Cu privire la accidentul de circulație, care a avut loc în dimineața zilei de 16.11.2023,  în municipiul Codlea, accident în urma căruia un pieton aflat în traversarea drumului a fost accidentat de un autoturism, Compartimentul Relații Publice este abilitat să comunice următoarele:


La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, în baza dispoziției inspectorului șef, a fost solicitată efectuarea de verificări, cu celeritate, prin structura de control intern. Cercetările vizează stabilirea situației de fapt, identificarea unor eventuale sincope în protocolarea evenimentului, precum și stabilirea unor mecanisme de îmbunătățire a modului de acțiune în ceea ce privește intervenția în situații cu caracter de urgență.


De asemenea, în acest context, s-a dispus reinstruirea polițiștilor cu privire la modul de intervenție și de acțiune în situația sesizării/producerii unor astfel de evenimente.
Reiterăm faptul că polițiștii din cadrul instituției noastre au obligația de a manifesta profesionalism și empatie în timpul interacțiunilor cu cetățenii, mai ales în situațiile în care viața și integritatea fizică a acestora sunt in pericol. De altfel, fiecare misiune trebuie desfășurată în spiritul respectului pentru lege și pentru cetățean”, a transmis IPJ Brașov.

Amintim că victima, un bărbat de 35 de ani, a fost lovită cu mașina, pe trecerea de pietoni din fața Poliției Codlea, de un autoturism condus de o tânără de 19 ani. Accidentul a fost surprins de o cameră de supraveghere – vezi aici.Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
1 Comentariu
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
8 zile în urmă

[…] pe stradă (fără ca măcar să i se ia pulsul), până la sosirea unei ambulanțe (vezi și: Anchetă în IPJ Brașov, după accidentul din Codlea. Acuzații grave la adresa polițiștilor…).Persoana în cauză ne-a trimis o poză în care apar… Citeşte mai mult »

Back to top button