112

Alertă: urs pe Dobrogeanu Gherea

Alertă: urs pe Dobrogeanu Gherea. Un mesaj de tip RO-Alert a fost emis în urmă cu puțin timp, în Brașov, pentru a se semnala prezența unui urs pe strada Constantin Dobrogeanu Gherea. Artera rutieră este foarte aproape de centrul orașului, practic scurtează drumul pentru cei care vin din Răcădău, Astra, Noua. Oamenii sunt sfătuiți să nu încerce să se apropie de animal. „Animalul este considerat periculos. Nu încercați să vă apropiați de el Evitați zona, rămâneți în locuințe! Păstrați distanța față de animale și nu încercați să vă fotografiați cu acesta sau sau să-l hrăniți. Fără să vă expuneți pericolului, protejați animalele din gospodărie”, se arată în mesajul transmis de ISU Brașov.
Pericolul este cu atât mai mare cu cât e posibil să fie un pui care ar putea fi urmat îndeaproape de ursoaică.
Alertele privind prezența urșilor – mai ales a ursoaicelor cu pui – în zone locuite din Brașov și împrejurimi sunt tot mai frecvente în ultima perioadă.

Foto: arhivă


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
2 Comentarii
Cel mai vechi
Cel mai nou Cele mai votate
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
1 an în urmă

[…] începutul lunii au fost înregistrate peste o sută de apeluri la 112 prin care oamenii anunţau prezența urşilor în judeţul Braşov, potrivit jandarmeriei. În ultimele zile au fost aproape 10 pe zi. De la […]

1 an în urmă

[…] tot mai frecvente de când a venit primăvara. Vineri a mai fost emisă o alertă extremă privind prezența unui urs pe strada Dobrogeanu Gherea, cu care Molidului se intersectează și care face legătura direct cu centrul orașului pentru cei… Citeşte mai mult »

Back to top button