112

13 morți într-un triplu atentat sinucigaș

 

13 oameni au fost ucişi duminică seară într-un triplu atentat sinucigaş comis de 3 femei kamikaze la Maiduguri, în Nigeria. Triplul atentat sinucigaş a făcut şi 16 răniţi, potrivit AFP. Atacurile au avut loc la distanţă de câteva minute. Toţi cei 13 morţi şi şase dintre răniţi au fost victimele primei femei, care a detonat centura explozivă pe care o purta în faţa unui restaurant, a declarat o sursă militară, sub rezervă anonimatului. După câteva minute, o altă sinucigaşă şi-a detonat bomba în acelaşi cartier, chiar la intrarea într-o tabără de refugiaţi. A treia atentatoare nu a reuşit să facă victime, deoarece centura sa cu explozivi nu a funcţionat decât parţial.
Autorităţile nigeriene nu au făcut declaraţii oficiale. La Maiduguri fusese declarată duminică starea de urgenţă, după ce în jurul oraşului au fost observaţi mai mulţi membri ai grupării teroriste Boko Haram. Oraşul este chiar cel în care a fost înfiinţat grupul jihadist. În Nigeria, astfel de atentate sunt comise, de regulă, de gruparea Boko Haram.


Acest material este proprietatea site-ului Mytex.ro si poate fi preluat pe site-ul dvs doar cu citarea sursei prin afisarea linkului catre articolul din site-ul mytex.

Google Ads Whatsapp Channel

Articole asemănătoare

0 0 voturi
Evaluarea articolului
Abonaţi-vă
Anunțați despre
0 Comentarii
Păreri in linie
Vezi toate comentariile
Back to top button